Водії готують страйк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Водії готують страйк

7315
В середу заплановано збори колективів всіх депо "Київпастрансу", на яких, якщо не буде змін у виплатах, вирішать, в який день водії і кондуктори не вийдуть на роботу.
"Ми пройдемо медкомісію, отримаємо путівки на тролейбуси, а потім сядемо в диспетчерській і нікуди не поїдемо. Дуже ймовірно, акції протесту пройдуть вже на цьому тижні. Це як народ вирішить. Пострайкуємо деньків зо два, а потім слухатимемо пропозиції керівництва", - розповів нам водій тролейбуса №18 Олександр Корнієнко. За його словами, зарплату затримують з листопада. "Після серії публікацій у вашій газеті нам дали по 1150 гривень за листопад, тобто десь половину. Словом, кістку собаці кинули", - вважає Олександр.
Гендиректор компанії Микола Ламбуцький обіцяв віддати гроші ще минулого тижня. Затримка, за його словами, пов'язана з тим, що "Київпастрансу" не компенсують витрати за перевезення пільговиків. Але так нічого і не вирішилося. Тому страйкувати збираються всі. "А що робити? Нас лише обіцянками годують! У нас сім'я молода працює. Вони вже від голоду непритомніють, їсти їм просто ні-чо-го! А це ж безпека пасажирів!" - розповідає кондуктор Тамара Разловська.
Заступник директора "Київпастрансу" Сергій Литвинов запевнив нас, що жодного страйку не буде, мовляв, виплати будуть ось-ось: "Гроші вже давно лежать! Понад бюджет виділили 40 мільйонів гривень, проте казначейство їх не пропустило. Для цього потрібне було рішення Київради. Засідання планувалося на 17 лютого, але його перенесли". Сесія Київради запланована на 25 лютого, тобто на четвер. За словами Литвинова, він зробить все можливе, аби збоїв в роботі не було: "Так, ситуація важка, але питання вже дуже скоро вирішиться".
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас