Валютне сіртакі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Валютне сіртакі

Валюта
1778
Курс євро до гривні стрімко падає. Місяць тому євровалюта коштувала 11,80 UAH/EUR, а до 10 лютого опустилася майже до 11,00 UAH/EUR. Водночас курс долара залишається стабільним: за останній місяць він коливався біля позначки 8,10 UAH/USD.
Причину падіння євро в Україні варто шукати на міжнародному валютному ринку. Саме від тамтешнього котирування по парі євро/долар, на яке Україна не впливає, залежить ціна євровалюти в нашій державі. Водночас вартість долара визначається здебільшого внутрішнім попитом: на нашому міжбанку гравці активно торгують американською валютою, а не європейською.
Рух пари євро/долар залежить від безлічі чинників, але в першу чергу - від макроекономічних і фінансових новин з Європи та США. За словами директора зі стратегічних досліджень компанії "Інвестиційний Капітал Україна" Олександра Вальчишена, нинішнє ослаблення євро до долара відбувається через погіршення економічної ситуації у Греції - після приходу до влади опозиції у вересні минулого року представники нового уряду заявили, що їхні попередники істотно занижували офіційні дані про реальний дефіцит бюджету країни. Певні проблеми з фінансуванням держбюджету є й у Португалії та Ірландії. Що знову ж таки не на користь сильного євро.
Олександр Вальчишен вважає, що "грецький чинник" послаблятиме євро, допоки уряд цієї країни не вживе заходів для скорочення дефіциту бюджету. А цього аналітики очікують уже в найближчі два-три місяці.
Водночас на українському ринку в перспективі кількох місяців очікується незначне зміцнення гривні до долара: з 8,10 UAH/USD до 8,00 UAH/USD. Разом з тим євро до долара також подорожчає. У результаті вже до березня–квітня вартість євро на українському ринку стабілізується на позначці 11 UAH/EUR.
За матеріалами:
Контракти
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас