Експерти вважають, що зменшення Китаєм запасів доларових активів не матиме серйозного впливу на китайсько-американські відносини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти вважають, що зменшення Китаєм запасів доларових активів не матиме серйозного впливу на китайсько-американські відносини

420
За повідомленням китайської газети "Global Times" стало відомо, що опубліковані Міністерством фінансів США дані показали, що в грудні минулого року Китай скинув довгострокові і короткострокові цінні папери американського казначейства на суму більше 34 млрд дол, що викликає серйозну заклопотаність на Заході. Директор науково-дослідного центру економічної дипломатії Університету Цинхуа Хе Маочунь сказав, що стурбованість Америки з питання скорочення Китаєм запасів доларових активів значно більша, ніж в самому Китаї, але ця подія не матиме серйозного впливу на китайсько-американські відносини .
Експерт з Китаю акредитованої у Вашингтоні штаб-квартири Інституту міжнародної економіки імені Петерсона Ніколас Ларді вважає, що обсяг зменшених запасів американських облігацій в Китаї в грудні минулого року "малий", і не слід робити з цього надто багато галасу.
Директор науково-дослідного центру економічної дипломатії Університету Цинхуа Хе Маочунь заявив, що скорочення наявних в руках Китаю активів в доларах США не означає, що ми не потребуємо їх. Сьогоднішнє зменшення своїх доларових активів має декілька основних чинників, по-перше, відносно громадської думки усередині країни до долара США сталися зміни; у нас є інші варіанти інвестицій, адже не обов'язково потрібно покладатися на долари США, аби зберегти від інфляції наявні в руках валютні кошти; скорочення в деякій мірі також є попередньою реакцією відносно Америки. Хе Маочунь вважає, що зменшення запасів облігацій Казначейства США в Китаї не матиме великого впливу на китайсько-американські відносини "З економічної точки зору, взаємний вплив обох країн ставатиме лише глибшим, при цьому одна сторона не зможе віддалитися від іншої".
За матеріалами:
Женьмінь Жибао
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас