Банкіри: В Україні не буде довгострокового ресурсу, поки не запрацює малий і середній бізнес і не відбудеться пенсійна реформа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри: В Україні не буде довгострокового ресурсу, поки не запрацює малий і середній бізнес і не відбудеться пенсійна реформа

Казна та Політика
989
В Україні не буде довгострокового ресурсу, поки не запрацює малий і середній бізнес, не зросте роль фондового ринку й не буде проведено пенсійну реформу, - про це заявили банкіри під час чергового засідання Фінансового прес-клубу.
За словами голови наглядової ради Platinum Bank Юрія Блащука, в Україні за роки незалежності не було зроблено нічого для того, щоб створити ринок довгострокових ресурсів, зокрема, нічого не робиться для того, щоб запустити другий етап пенсійної реформи.
"Тому що це не працює на рейтинг, на чийогось виборця - тому можна відкласти це під сукно. Зараз унікальна ситуація: змінюється уряд, керівництво держави, можна закласти необхідний фундамент і виділити кошти - для початку не так вже й багато потрібно, менше мільярда, щоб запустити другий етап недержавних пенсійних фондів", - наголосив Блащук.
На думку голови правління "Старокиївського банку" Юрія Яременка, доки в Україні не запрацює малий і середній бізнес і не стане системоутворюючим, говорити про довгострокові ресурси немає сенсу.
"Кожного разу, коли починається передвиборна сверблячка, одразу згадують малий і середній бізнес, якого в нашій країні чомусь немає. На мій погляд, тому немає, що наш доморощений український чиновник його просто вбив. І продовжує вбивати - робить все для того, щоб його не було", - переконаний банкір.
"Можливо, працює принцип "хліба й видовищ": бідною людиною дуже легко керувати, раз на два-чотири роки пообіцявши їй, що відкриються золоті ворота й вона враз стане багатою. Ось приймемо бюджет - і раптом розбагатіємо. Щось не бачу зв’язку", - заявив Яременко.
"Якщо нова влада зверне увагу на те, що чиновник не повинен шкодити навколишньому середовищу, до якого, безумовно, відноситься і бізнес-середовище, тоді, мені здається, щось запрацює", - підкреслив він.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас