"Укрзалізниця" отримала майже 40 млрд. грн доходу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" отримала майже 40 млрд. грн доходу

293
"Укрзалізниця" в 2009 році отримала 39,4 млрд. грн. доходу. Про це повідомила перший заступник начальника головного управління матеріально-технічних ресурсів "Укрзалізниці" Тетяна Святокум.
Із вказаної суми 27,5% пішло на виплату бюджетних платежів, 26,6% - зарплатний фонд, 24% - на закупівлі. "Це закупівля нового устаткування, запчастин, комплектуючих, паливно-мастильних матеріалів, енергоносіїв. Ця продукція є стратегічно важливою для стабільного функціонування залізничної галузі, забезпечення безпеки руху поїздів", - зазначила Т.Святокум.
За її словами, такий значний рівень доходу в непростих економічних умовах минулого року "Укрзалізниці" допоміг забезпечити ефективне використання виробничого потенціалу галузі, зокрема - закупівлі в системі єдиного виробничо-технологічного комплексу.
Як зазначила Т.Святокум, постановою Кабінету міністрів від 16 грудня №1360 була відновлена діяльність підприємств залізничного транспорту як єдиного виробничо-технологічного комплексу і був полегшений процес закупівель, оскільки процедура закупівлі у одного учасника без узгодження з Мінекономіки відбувається протягом трьох днів. "В умовах кризи не завжди є можливість оновлювати основні засоби, пересувний склад, але навіть в цих умовах більше 95% замовлень "Укрзалізниці" виконують підприємства єдиного виробничо-технологічного комплексу", - сказала вона.
Як повідомлялося, Кабмін постановою від 16 грудня 2009 р. №1360 "Про особливості закупівлі товарів робіт і послуг, необхідних для забезпечення процесу залізничних перевезень" встановив, що закупівля товарів, робіт і послуг, необхідних для забезпечення процесу залізничних перевезень, підприємствами залізничного транспорту загального користування, які належать до сфери управління Мінтрансу, в підприємств, установ і організацій єдиного виробничо-технологічного комплексу залізничного транспорту, які беруть участь в забезпеченні процесу залізничних перевезень, здійснюється за процедурою закупівлі у одного учасника без узгодження з Мінекономіки.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас