Кравець: Банки, де власником є держава, демонструють позитивну динаміку відновлення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кравець: Банки, де власником є держава, демонструють позитивну динаміку відновлення

546
"Укргазбанк", банк "Київ" та "Родовід Банк", власниками яких є держава, демонструють позитивну динаміку відновлення, - про це під час чергового засідання Фінансового прес-клубу заявив заступник міністра фінансів України Андрій Кравець.
За словами заступника міністра фінансів, активно почав працювати "Укргазбанк", де вже створено всі керівні органи, прийнято програму фінансового оздоровлення та стратегію розвитку банку на 2011 і 2012 роки.
"За результатами за січень і лютий "Укргазбанк" працює з прибутком. Ми очікуємо, що до кінця року портфель банку значно зросте і, згідно з планом, який прийнято, він приноситиме помітний прибуток. Про цифри говорити не хочу, але ми вважаємо, що він буде значним", - повідомив він, додавши, що клієнтська база "Укргазбанку" в цьому році зросте на 20%.
Кравець також зазначив, що з банку "Київ" виведено тимчасову адміністрацію і сформовано всі керівні органи. За його словами, банк фактично перебуває у робочому стані, відновлює кредитування і розглядає відповідні кредитні справи на предмет можливості видачі кредитів.
"Ми встановили ліміти з видачі кредитів: враховуючи, що банк "Київ" знаходиться у складній ситуації, хочемо дуже чітко контролювати, кому, куди й на яких умовах, з якими заставами вони видаватимуться", - пояснив заступник міністра.
Стосовно "Родовід Банку" Кравець відзначив, що ведеться серйозна робота, і є підстави передбачати, що найближчим часом з нього буде виведено тимчасову адміністрацію.
Коментуючи ситуацію з переведенням зобов’язань і активів банку "Надра" і "Родовід Банку", він повідомив, що відповідна спільна постанова уряду і Нацбанку була скасована, оскільки розпочалися переговори про санацію банку зовнішнім інвестором.
"У зв’язку з тим, що Національний банк продовжив у банку "Надра" тимчасову адміністрацію і не подовжив мораторій, про будь-яку передачу в "Родовід" активів і пасивів говорити неможливо. Тому дія цієї постанови була призупинена і в рамках Національного банку зараз іде дискусія про можливість участі інвесторів", - пояснив Кравець.
Заступник міністра наголосив, що у нинішній час у держбанках спостерігаються досить непогані показники з перевкладення депозитів населення: у банку "Київ" цей показник становить 43%, у "Родовід Банку" - 69%, в "Укргазбанку" - 73%.
"Це основні показники, на котрі ми вагомо орієнтуємося, тому що, коли держава приймала рішення про входження до цих банків, основним завданням було мінімізувати негативний вплив кризи на депозити населення", - підкреслив заступник міністра фінансів.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас