Блащук: Необхідно створювати законодавчу базу з передачі активів і пасивів банків, оскільки проводити ці операції неможливо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Блащук: Необхідно створювати законодавчу базу з передачі активів і пасивів банків, оскільки проводити ці операції неможливо

258
Необхідно комплексно переглянути всю законодавчу базу на предмет передачі активів і пасивів банків, - про це під час засідання Фінансового прес-клубу заявив голова наглядової ради Platinum Bank Юрій Блащук.
За його словами, через недосконалість нормативної бази спроби здійснити дану операцію лишаються безуспішними. В якості прикладу Блащук навів ситуацію з аукціоном з продажу активів і пасивів банків, що перебувають у санації і де введено тимчасові адміністрації.
"Коли ми сказали, що забираємо, купуємо оцю частину активів, але хочему на цю ж суму взяти пасиви - вклади громадян (нібито свята робота - не потрібно бюджет підключати), що з’ясувалося? Документи передбачають, що в цій групі черговості ви повинні взяти кожного вкладу пропорційно", - пояснив Блащук.
"Тобто ми не можемо взяти тисячу людей, вклади яких відповідають цим активам. А ми повинні взяти всі 10 тисяч і в кожного по 10%. І юристи розуміють всю безглуздість цієї ситуації", - наголосив він.
Блащук зазначив, що протягом року банкіри спільно з Національним банком намагаються ініціювати якісь зміни й частково знаходять підтримку, але хаотичне врегулювання проблем не приносить бажаного результату, тому для того, щоб процес передачі активів і пасивів пішов, потрібно комплексно переглядати законодавство.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас