Зленко: Україна не володіє ані коштами, ані можливостями для нейтралітету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зленко: Україна не володіє ані коштами, ані можливостями для нейтралітету

828
В Україні відсутні як кошти, так і можливості для забезпечення свого нейтрального статусу, заявив екс-міністр закордонних справ України Анатолій Зленко.
"Попри те, що проблема нейтралітету не перестає активно дискутуватися в нашому суспільстві, очевидно, що сьогодні Україна не має ні коштів, ні можливостей для реалізації такої політики", - упевнений дипломат.
При цьому він упевнений, що нейтралітет у класичному розумінні терміну не може гарантувати безпеки країни.
"Слід відверто визнати, що нейтральний статус, у загальноприйнятому класичному розумінні, не дає гарантій повної безпеки держави. Більше того, видається, що ця концепція - відбиток тих історичних процесів, які свого часу відбувалися в Європі, але згодом обернулися серйозною трагедією для конкретних держав", - заявив Зленко.
На думку дипломата, нейтральний статус може також призвести до ослаблення зовнішньополітичної активності України.
"Нейтральний статус певною мірою міг би загальмувати зовнішньополітичну активність України. Тим часом перед Україною стоїть прямо протилежне завдання: посилювати зовнішньополітичну діяльність за всіма азимутами міжнародної політики. Маючи значний геополітичний потенціал, Україна здатна стати повноцінним суб’єктом регіональної та міжнародної політики", - констатував Зленко.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас