Посольство США має намір спростити оформлення віз громадянам України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Посольство США має намір спростити оформлення віз громадянам України

1429
Посольство США в Україні вирішило істотно спростити процедуру оформлення нееміграційних віз для громадян України. Про це повідомив віце-консул США Бенджамін Беррі.
За його словами, "громадянам України, які бажають відвідати США для навчання, працевлаштування, туризму або бізнесу, з 26 лютого потрібно напередодні відвідин Посольства США в Києві заповнити нову електронну анкету для отримання візи - форму DS-160, яка замінить три раніше використовувані форми, - DS-156, DS-157, DS-158". Причому бланк анкети розміщений на спеціальному сайті ceac.state.gov, уточнив дипломат. Заповнити анкету можна англійською мовою в режимі он-лайн, навіть не виходячи з дому.
Для зручності сайт надає також послугу перекладу питань на найпоширеніші мови світу. Після заповнення анкети потрібно завантажити свою фотографію і відправити на адресу посольства, а потім роздрукувати аркуш підтвердження і принести його на співбесіду з представниками дипмісії.
Б.Беррі уточнив, що зміни допоможуть прискорити оформлення віз, а їх вартість буде колишньою - 131 долар.
Віце-консул констатував, що в 2009 році Посольство США видало візи 75% українців, що звернулися. Відмови отримали лише особи, які вказали в анкетах неправдиві відомості або що "затрималися" довше від визначеного терміну на території США під час попередніх поїздок.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас