ЄС почав розгляд реструктуризації Opel — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС почав розгляд реструктуризації Opel

164
Єврокомісія розпочала розгляд представленого американською корпорацією General Motors (GM) плану реструктуризації її дочірньої компанії Opel.
План потребуватиме від низки країн Європи виділення відразу 2,7 млрд євро допомоги. У Бельгії і Німеччині, заводи і робочі місця на території яких найбільше відчують зміни, чекають, що Єврокомісія детально проаналізує всі аспекти і "життєздатність" плану, перш ніж схвалити його, повідомляє ИТАР-ТАСС.
"Необхідно, аби спочатку Єврокомісією була вивчена доцільність американського плану - перш ніж уряди країн Європи виділяли б державні кошти на підтримку, - заявив в зв'язку з цим глава регіонального уряду Фландрії Кріс Пеєтерс, активний захисник приреченого до ліквідації заводу Opel в Антверпені.
"Для нас очевидно, що європейські країни повинні надавати допомогу у розмірі 2,7 млрд євро, це неймовірно велика сума", - додав він. Він висловив сподівання, що новий склад Єврокомісії прийме "дуже чіткі рішення з цього питання".
В Німеччині в останні тижні високопоставлені офіційні особи також неодноразово висловлювали певні сумніви в "життєздатності" плану GM, за яким країна повинна виділити до 1,5 млрд євро коштів платників податків.
Заступник міністра економіки ФРН Йохен Хоманн в п'ятницю в бесіді з журналістами зазначив, що "знадобиться час, аби спокійно і повністю оцінити (запропоновану) концепцію".
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас