Договір з Мінфіном про участь в розміщенні ОВДП уклали 8 банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Договір з Мінфіном про участь в розміщенні ОВДП уклали 8 банків

Казна та Політика
342
Із 11 відібраних первинних дилерів на ринку державних облігацій відповідний договір про співпрацю з Міністерством фінансів України на сьогодні уклали 8 банків.
Про це говориться в телеграмі Національного банку України, текст якої має в своєму розпорядженні УНІАН.
Так, на сьогодні мають виняткове право участі в розміщенні облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) "Райффайзен Банк Аваль", "ІНГ Банк Україна", Ощадбанк України, Ерсте Банк, Укргазбанк, Укрсиббанк, УніКредит Банк, ОТП Банк.
За інформацією НБУ, список первинних дилерів уточнюватиметься.
Як повідомляв раніше Мінфін, серед відібраних як первинні дилери, окрім вказаних, також фігурують "Родовід Банк", банк "Київ", банк "Київська Русь".
З 19 лютого ц.р., за постановою Нацбанку №13 від 15 січня 2010 року, в первинних аукціонах із розміщення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) зможуть брати участь лише первинні дилери.
Як повідомляв УНІАН, до Державного бюджету України впродовж січня 2010 року за результатами розміщення на первинних аукціонах ОВДП надійшло коштів на загальну суму 1 млрд. 166,82 млн. грн. Середньозважена прибутковість ОВДП склала 22,32% річних.
Погашення і виплата доходу із ОВДП здійснювалися своєчасно і в повному обсязі, який за січень склав 389,31 млн. грн., у тому числі основний борг - 141,45 млн. грн., сплата доходу - 247,86 млн. грн.
Національний банк України в січні цього року здійснив операції з викупу в банків облігацій внутрішньої державної позики на загальну суму 6,32 млрд. грн. (за номінальною вартістю).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас