У рейтингу світової корупції від Transparency International Росія опустилась на 147 позицію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У рейтингу світової корупції від Transparency International Росія опустилась на 147 позицію

461
Світова фінансова криза не призвела до зниження рівня корупції - такий висновок, як повідомляє InoPressa.ru, робить Forbes на підставі нового Індексу сприйняття корупції від Transparency International.
Автори рейтингу досліджували 180 країн, з яких 75 набрали менше 3 пунктів за десятибальною шкалою "чесності влади" (у 2008 році таких було 72).
Росія опустилась на одну сходинку і тепер займає 147-е місце із 2,2 пунктами. США з'їхали із 18-ї на 19-у позицію (7,3 пункти), а на вершині "хронічна розумниця" Нова Зеландія із 9,4 пунктами, за нею слідує Данія (9,3). На останньому місці - Сомалі.
Forbes зазначає, що Transparency International виходитиме з розширеного розуміння слова "корупції", включаючи в це поняття також "надмірні виплати, непрозорі фінансові структури та офшори".
Зазначимо, що корупція в Росії призводить до того, що зростають ціни буквально на все, хоча на тлі економічної кризи конкуренція між виробниками загострюється і собівартість продукції знижується.
За даними московського фонду "Індем" про річний обсяг хабарів, фірми змушені збільшувати виробничі витрати до 40%, зважаючи на економічні злочини, необхідність давати хабарі і задобрювати начальство.
Компанія PricewaterhouseCoopers в торішній доповіді повідомляла, що 71% російських і іноземних компаній торік стали жертвами економічних злочинів в Росії: це удвічі більше, ніж в інших країнах БРІК, і на 12% вище за показник за 2007 рік.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас