Аграріям здешевлять кредити на 1,2 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аграріям здешевлять кредити на 1,2 млрд грн

Кредит&Депозит
226
Проектом Державного бюджету України на 2010 рік для Мінагрополітики будуть передбачені витрати обсягом у 1,2 млрд.грн. з метою здійснення фінансової підтримки підприємств агропромислового комплексу через механізм здешевлення кредитів
Про це йшлось на нараді в Міністерстві аграрної політики України з питань забезпечення кредитними ресурсами підприємств агропромислового комплексу в 2010 році.
На думку фахівців, які брали участь в засіданні, збільшення обсягів кредитних ресурсів, що надаються підприємствам агропромислового комплексу, мінімізація відсоткових ставок і збалансування вартісних показників об'єму кредиту і предмету застави для підприємств аграрного сектора дозволять поліпшити їх фінансовий стан.
Найбільш проблемними питаннями кредитування аграріїв були визначені наступні: істотне скорочення обсягів кредитування підприємств галузі в 2009 році; значне підвищення відсоткових ставок із кредитів; збільшення обсягу предмету застави в сумі кредитів, які притягувалися в 2009 році.
Мінагрополітики з метою узгодження дій і консолідації зусиль з вирішення цих питань підготувало проект Меморандуму про загальні принципи співпраці Міністерства аграрної політики України, Національного банку України, Асоціації українських банків, Асоціації фермерів і приватних землевласників України і Аграрного союзу України відносно забезпечення кредитними коштами підприємств агропромислового комплексу.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас