ООН починає найбільшу кампанію зі збору коштів для Гаїті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ООН починає найбільшу кампанію зі збору коштів для Гаїті

Казна та Політика
158
Для надання допомоги жертвам недавнього катастрофічного землетрусу на Гаїті ООН починає найбільшу в історії кампанію зі збору коштів. Про це повідомляє "Німецька хвиля".
Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун і колишній президент США Біл Клінтон мають намір зібрати вже цього року 1,44 млрд доларів.
Вони вказали, що від природної катастрофи постраждав кожен третій з трьох мільйонів жителів Гаїті. Майже 1,2 млн осіб потрібно впродовж багатьох місяців забезпечувати харчуванням і житлом. Біл Клінтон підкреслив, що Гаїті зараз потребує не красивих слів, а конкретних грошей, тому хай кожен жертвує стільки, скільки може.
Зазначимо, два дні тому президент Франції Ніколя Саркозі прибув з першим в історії візитом на Гаїті, колишню французьку колонію, аби запропонувати допомогу після руйнівного землетрусу. За словами французького уряду, Н.Саркозі оприлюднить деталі плану із реконструкції Гаїті, якщо він буде схвалений владою Порт-о-Пренсу. План відрізняється від озвучених раніше пропозицій Гаїті, США та ООН сконцентрувати владу за межами зруйнованої столиці і розвивати сільське господарство і туризм.
Нагадаємо, серія руйнівних землетрусів сталася на Гаїті 12 січня 2010 р. Підземні поштовхи досягали 7 балів, значно зруйнувавши столицю республіки р. Порт-о-Пренс і прилеглі території. Жертвами стихії, за останніми даними, стали 270 тис. людей.
В той же час, за дослідженням Міжамериканського банку розвитку, збиток, завданий землетрусом Гаїті, може досягати 14 млрд дол. За підрахунками економістів банку, ця цифра варіюється від 7,2 млрд дол. до 13,9 млрд дол. У звіті наголошується, що масштаб збитку перевищує обсяг валового внутрішнього продукту (ВВП) Гаїті.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас