Золото може подешевшати на наступному тижні через плани МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Золото може подешевшати на наступному тижні через плани МВФ

Банківські метали
954
Ціна золота може знизитися наступного тижня на тлі зміцнення курсу долара США, а також через рішення Міжнародного валютного фонду (МВФ) про початок продажів дорогоцінного металу на відкритому ринку, повідомило агентство Bloomberg.
10 із 20, або 50% трейдерів, інвесторів та аналітиків, які брали участь в опитуванні, чекають зменшення вартості золота на майбутньому тижні. При цьому 5 респондентів прогнозують зростання його ціни, і ще 5 осіб зайняли нейтральну позицію.
МВФ повідомив, що має намір незабаром почати продажі золота зі своїх резервів на відкритому ринку і робитиме це так, щоб уникнути будь-яких потрясінь на ринку. До виходу з продажами на відкритий ринок метал із запасів реалізовувався фондом ексклюзивно центральним банкам.
Всього фонд, за вересневим рішенням ради директорів, мав намір продати 403 тонни золота, що складало приблизно 13% його запасів. З цього обсягу центральним банкам вже реалізована половина, і залишилося продати 191,3 тонни.
В минулу п'ятницю більшість аналітиків чекали подорожчання золота, і їх прогноз виправдався. З початку поточного тижня ціна золота з негайним постачанням на Лондонській біржі металів зросла більш ніж на 2%.
Тижневий прогноз вартості золота за підсумками опитування агентства виправдовувався за підсумками 172 з 299 тижнів, відносно яких він проводився, тобто в 58% випадків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас