73% співробітників українських компаній виходять на роботу під час хвороби — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

73% співробітників українських компаній виходять на роботу під час хвороби

543
Такий один з головних висновків лютневого опитування кадрового порталу HeadHunter (hh.ua), в якому взяли участь 1 068 "білих комірців".
Як і передбачалося, більшість співробітників компаній не припиняють вирішувати робочі питання під час хвороби. 73% приходять для цього в офіс, а 14% - працюють з дому. Лише 13% вважають за краще повноцінно подбати про себе - полежати і забути тимчасово про справи. Найбільше присутніх на роботі під час хвороби виявилося серед генеральних директорів (77% з респондентів цієї групи).
Більше третини респондентів (33%) повідомили, що роблять так постійно. Найбільше завзяття в цьому проявляють виробничники (46% з тих, хто взяв участь в опитуванні) і HR-спеціалісти (42%). Ніколи не працюють під час хвороби лише 4% співробітників компаній. І в цьому питанні особливо педантичні ІТ-спеціалісти. Кожен десятий в цій професійній групі ніколи не ходить на роботу під час хвороби.
Решта вирішують питання ситуативно, повідомивши про те, що рідко або інколи працювати все ж доводиться, не дивлячись на температуру.
Термінова робота, яку не можна відкласти, - головна причина, яка мотивує співробітників компаній на працю в період хвороби. Про це повідомили 60% респондентів. Важливість цього критерію особливо велика серед респондентів у віці від 30 до 40 років.
Серед інших важливих причин: пряма залежність доходу від результатів роботи, проблеми з тим, аби узяти відгул, і небажання стояти в черзі в поліклініках. 16% респондентів дуже люблять свою роботу, аби звертати увагу на хвороби. Цікаво, що серед чоловіків, частка тих, хто дотримується такої думки, більша, ніж серед жінок (21% проти 13%). Майже в кожному десятому випадку лікарняні виплати взагалі не здійснюються.
За матеріалами:
HeadHunter
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас