Росіянам дозволять купувати нерухомість у Абхазії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росіянам дозволять купувати нерухомість у Абхазії

Нерухомість
286
Про це на прес-конференції в Москві заявив президент республіки Сергій Багапш. В даний час росіянам для придбання нерухомості в Абхазії потрібно оформляти її на громадянина республіки, що призводить до майнових суперечок.
"Ми готуватимемо законодавство, за яким громадяни Росії могли б купувати первине житло", - цитують слова Багапша "Вести". Відповідні поправки планується внести на розгляд до парламенту вже найближчими місяцями. Президент республіки підкреслює, що земля в Абхазії не продається - ні громадянам Росії, ні громадянам Абхазії.
Також Багапш зазначив, що "для влади Абхазії не існує проблеми, що росіяни все скуплять і заберуть". Російські будівельні компанії, що інвестують в республіку, не завжди мають можливість реалізувати побудовані будинки громадянам Абхазії і продають їх росіянам, які "приїжджають на відпочинок і залишають в Абхазії гроші".
Крім того, як зазначає "Ъ", Росія безпосередньо виділятиме гроші на реконструкцію в Абхазії адміністративних будівель, а також об'єктів інфраструктури і ЖКГ - на ці цілі в бюджеті РФ на 2010 рік закладено 3 млрд рублів, а до 2012 року Москва готова витратити 10,9 млрд рублів.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас