У Туреччині оштрафували телеканал за мультфільм — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Туреччині оштрафували телеканал за мультфільм

245
В Туреччині Верховна рада із телебачення і радіомовлення оштрафувала приватний телеканал за показ мультфільму, в якому негативні персонажі курили. Представник телекомпанії повідомив, що вони зобов'язані виплатити більше $30 тис. За його словами, цензори угледіли порушення закону про заборону на куріння.
"Cправа в тому, що в Туреччині заборонена демонстрація телевізійних серіалів і музичних кліпів, в яких показані люди, що палять. Телекомпанії не можуть показувати програми, що містять сцени куріння, повинні їх вирізувати або ретушувати сигарету. У кадрі заборонений навіть дим від сигарет", - сказав представник телекомпанії.
В 2008 році в Туреччині набув чинності закон, що забороняє палити у громадських місцях, рекламу тютюну по телебаченню і спонсорство компаній, що виробляють тютюнові вироби. Порушникам загрожують крупні штрафи.
Уряд Туреччини пішов на обмеження вжитку тютюну, піклуючись про здоров'я нації. Як відзначають турецькі ЗМІ, щороку в країні більше 100 тис. осіб вмирає від хвороб, викликаних вжитком нікотину.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас