Точка зору: Скасування ПДВ позитивно вплине на розвиток сільського господарства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Скасування ПДВ позитивно вплине на розвиток сільського господарства

Аграрний ринок
834
Скасування ПДВ позитивно вплине на розвиток сільського господарства, вважає генеральний директор ТОВ "Укрзернопром Агро" Євген Ленг.
За його словами, цей податок не дозволяє нормально розвиватися сільському господарству, бо його повернення погано адмініструється державою, що призводить до зростання корупції, внаслідок чого страждають не лише торговці, але і виробники сільгосппродукції. За його словами, податок на додану вартість вводиться в розвинених країнах для обмеження грошової ліквідності, тоді як Україні катастрофічно не вистачає додаткових коштів.
"Скасування ПДВ не викличе жодних проблем. Це буде колосальний поштовх, який кардинально знизить корупцію. Якщо активи компанії коштували мільярд гривень, то після скасування ПДВ вони будуть коштувати п'ять мільярдів", - вважає Є.Ленг. Він відзначив, що ПДВ необхідно замінювати на інший вид оподаткування, наприклад, на 5% з роздрібних продажів.
Нинішню заборгованість перед експортерами, на думку експерта, можна було б реструктуризувати, у тому числі, за допомогою випуску векселів і ПДВ-облігацій. Проте уряд, на думку гендиректора ТОВ "Укрзернопром Агро", не йде на переговори, вважаючи за краще відмовчуватися.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас