Міносвіти: Студенти матимуть право обирати 25% дисциплін від обсягу професійної і практичної підготовки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міносвіти: Студенти матимуть право обирати 25% дисциплін від обсягу професійної і практичної підготовки

408
Студенти матимуть право обирати 25% дисциплін від обсягу професійної і практичної підготовки. Відповідний наказ Міністерства освіти і науки України №101 "Про структуру освітньо-професійних програм і навчальних планів підготовки бакалаврів" від 10.02.2010 р. підписав міністр Іван Вакарчук, повідомляє прес-служба міністерства.
Згідно із наказом, нормативні дисципліни, затверджені Міносвіти, складатимуть 50%. Ще 25% в обов'язковому порядку встановлює вищий навчальний заклад (ВНЗ). Решту 25% обирає студент зі списку, який також пропонує навчальний заклад.
Наказом також вводиться державний екзамен з української мови, професійного напряму і державний екзамен з однієї або декількох базових дисциплін, або випускна кваліфікаційна робота бакалавра, у тому числі у формі зовнішнього незалежного оцінювання для окремих галузей освіти. Положення наказу вводяться в дію з 2010/2011 навчального року.
Нагадаємо, в липні минулого року І.Вакарчук підписав наказ, в якому вказувалося, що українська мова, історія України, історія української культури, іноземна мова і філософія - обов'язкові, решта дисциплін з гуманітарного циклу - на вибір. Також, для фізико-математичних, природних і технічних напрямів передбачено 10% гуманітарної підготовки від загального обсягу навчального часу, а для гуманітарних і соціально-економічних напрямів - відповідно 15% навчального часу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас