КМУ визначив напрями реформування системи охорони здоров'я — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КМУ визначив напрями реформування системи охорони здоров'я

615
Кабінет Міністрів України затвердив Основні концептуальні напрями реформування системи охорони здоров'я. Відповідну постанову "Деякі питання вдосконалення системи охорони" здоров'я підписано Прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко. Про це повідомляє офіційний сайт політика.
Як сказано в повідомленні, головним завданням прийнятого документа є початок реформування системи охорони здоров'я з метою поліпшення стану надання медичної допомоги шляхом інституційного розмежування первинного, вторинного і третинного рівня надання медичної допомоги і впровадження нового господарсько-фінансового механізму в діяльність установ охорони здоров'я.
Документ визначає умови для реформування системи охорони здоров'я, шлях структурної реорганізації галузі та вдосконалення системи її фінансування, впровадження обов'язкового медичного страхування, поліпшення стану забезпечення населення лікарськими засобами і виробами медичного призначення, вдосконалення системи профілактики захворювань.
Документом також визначені принципи і кроки спільної діяльності органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з реалізації ключових напрямів реформи, зокрема, забезпечення спеціалізації установ охорони здоров'я і оптимізації їх діяльності відповідно до потреб населення, створення центрів первинної медико-санітарної допомоги, госпітальних округів тощо.
Як сказано в повідомленні, з метою обробки і визначення найбільш оптимальної моделі реформування системи охорони здоров'я передбачено проведення відповідних пілотних проектів в Дніпропетровській і Вінницькій областях, що дозволить надалі застосувати відпрацьовану модель в цілому в Україні.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас