Лановий: Для фінансування дефіциту бюджету на 2010 рік немає ресурсів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лановий: Для фінансування дефіциту бюджету на 2010 рік немає ресурсів

917
Президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий переконаний, що для фінансування дефіциту бюджету на 2010 рік немає ресурсів, оскільки внутрішній ринок України порожній. Про це він сказав в коментарі ІМК.
За його словами, весь минулий рік уряд жив у борг, але "щороку жити у борг просто неможливо".
"Дехто каже, що ми знову співробітничатимемо з МВФ, знову візьмемо 40 мільярдів доларів. Це абсурд, ми не можемо на 90% жити у борг. Хто буде нас утримувати - світова громадськість?" - сказав В.Лановий.
Він відзначив, що цього року немає підстав говорити про зростання реальних доходів громадян, збільшення заощаджень громадян, які б дали ресурси для кредитування, збільшення прибутку підприємств, а значить, економіка не зростатиме, а отже, доходи бюджету можна планувати такими ж, як вони були в 2009 році.
"Дефіцит бюджету 2010 року може зменшитися лише в тому випадку, якщо зменшаться витрати, але витрати в 2010-му повинні збільшитися, тому що виріс державний борг і його потрібно обслуговувати, а з цим вже є проблеми, оскільки внутрішній ринок порожній і в банків нічого немає", - відзначив В.Лановий.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас