"Київводоканал": Якість питної води в Києві під загрозою через масовий мор риби — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київводоканал": Якість питної води в Києві під загрозою через масовий мор риби

2727
ВАТ "АК "Київводоканал" закликає столичних чиновників запобігти масовому мору річкової риби, а також виділити кошти для поповнення запасів коагулянтів і активованого вугілля, необхідних для очищення водопровідної води.
Як повідомляє прес-служба "Київводоканалу", через кліматичні умови на водоймищах утворився товстий шар льоду, який ускладнює проникнення кисню, життєво необхідного для риб і річкового планктону.
"За таких умов у середині лютого вже спостерігається масовий мор риб в руслах Дніпра і Десни вище київського водозабору. Це неминуче призводить до погіршення якості джерел водопостачання", - відзначається в повідомленні.
В "Київводоканалі" з жалем констатують, що на Дніпровській і Деснянській водоочисних станціях за проектом не передбачена стадія дезодорації води (нейтралізація невластивих запахів).
"Тому єдиним способом запобігти погіршенню якості питної води є оптимізація процесу водоочищення із застосуванням спеціальних коагулянтів, флокулянтів і сорбентів", - сказано в повідомленні.
В "Київводоканалі" відзначають необхідність розчищання льодової кірки, це перебуває в компетенції МінНС і інших служб, які працюють у сфері водного господарства.
"Але на сьогоднішній день жодних кроків для попередження екологічної біди не було зроблено. По суті, втрачений час для порятунку риби", - ідеться в повідомленні.
Разом з тим, відзначають в компанії, "ще є можливість врятувати якість питного водопостачання Києва".
Керівництво "Київводоканалу" звернулося до Київської міської державної адміністрації і компетентних державних органів з проханням про екстрене виділення коштів у розмірі 47 млн. 160 тис. грн. для поповнення запасів коагулянтів і активованого вугілля, а також для придбання комплексу устаткування для його дозування.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас