Microsoft буде безкоштовно поширювати свою програму в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft буде безкоштовно поширювати свою програму в Україні

9778
З 19.00 вчорашнього дня українська версія безкоштовного антивірусу Microsoft Security Essentials (MSE) доступна для завантаження на офіційному сайті компанії. Восени минулого року MSE вийшов в 19 країнах на 8 мовах, а 16 грудня 2009 року з'явився в Росії та деяких інших країнах. Україна, згідно з пріоритетами Microsoft, попала в третю хвилю локалізації, що визначається величиною ринку, пояснив глава "Майкрософт Україна" Дмитро Шимків.
У Microsoft досі були лише платні антивіруси: Microsoft Forefront Client Security для корпоративних клієнтів і Microsoft One Care - для приватних. Вихід MSE не вплине на позиції Forefront, а ось One Care, вартість річної підписки на який складала $50, більше поширюватися не буде. За словами директора з продакт-маркетингу MSE Терези Берч, безкоштовний антивірус розрахований на користувачів на ринках, що розвиваються, де мало користуються кредитними картками та іншими засобами оплати через інтернет.
Зараз MSE не становить загрози для виробників платних програм, в першу чергу Symantec і McAfee, але з часом загроза з'явиться, упевнений аналітик FBR Capital Markets Денієль Івс. "Антивірусний ринок - ласий шматок для багатьох виробників софтверу, його щорічний обсяг вимірюється мільярдами доларів", - відзначає він. Керівники Symantec і McAfee поспішили заявити, що безкоштовні антивіруси від Microsoft - слабка альтернатива повноцінному пакету програм. За їхніми словами, MSE дуже простий, а популярні пакети конкурентів мають додаткові корисні функції, у тому числі захист від хакерських атак і батьківський контроль.
В Microsoft проте упевнені, що MSE є найкращою з безкоштовних антивірусних програм. Авторитетний російський портал про захист інформації Anti-Malware.ru дав MSE бронзову винагороду, відзначивши, що він "випередив багато платних конкурентів". В той же час, за даними дослідження Anti-Malware.ru, лідери сегменту Kaspersky Internet Security, Comodo Internet Security і Trend Micro Internet Security запобігають зараженню комп'ютера більш ніж в 80% випадків, тоді як MSE - в 40%.
З допомогою безкоштовного антивірусу компанія намагається підсилити свої позиції на ринку операційних систем, а також боротися з неліцензійним ПЗ - завантажити Microsoft Security Essentials зможуть лише володарі ліцензійних копій Windows. За даними IDC, рівень піратства в сфері ПЗ в Україні в 2008 році склав 84%, а торік виріс ще на декілька відсотків. "По операційній системі Windows цей показник дещо нижчий: близько 50% нових комп'ютерів в Україні продається з встановленою ліцензійною операційною системою Windows", - говорить PR-директор "Майкрософту Україна" Ярина Ключковська.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас