Пілоти Lufthansa страйкуватимуть 4 дні, починаючи з наступного понеділка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пілоти Lufthansa страйкуватимуть 4 дні, починаючи з наступного понеділка

370
Vereinigung Cockpit - профспілка пілотів німецької авіакомпанії Lufthansa і двох її дочірніх компаній - схвалила чотириденний страйк наступного тижня більшістю 94% голосів з приблизно 4,5 тис. членів профспілки, повідомляє The New York Times.
Як сказано в статті, пасажирам Lufthansa і Germanwings слід підготуватися до тривалого очікування і скасування рейсів. У страйку також візьмуть участь пілоти вантажоперевізника Lufthansa Cargo.
Поки дуже рано говорити про те, наскільки сильно страйк позначиться на роботі Lufthansa, заявила представник прес-аташе авіакомпанії Клаудіа Ланге. Lufthansa має намір хоч би частково компенсувати невихід пілотів на роботу за допомогою своїх партнерів і інших авіаперевізників. Пасажири зможуть перебронювати рейси без додаткових витрат і їм повністю повернуть гроші, якщо вони відмовляться від польоту під час страйку або якщо їхні рейси будуть скасовані.
Пілоти Lufthansa припинять роботу з 12:01 за середньоєвропейським часом в понеділок, 22 лютого, до опівночі в четвер, 25 лютого.
В грудні авіаперевізник і профспілка не змогли дійти згоди: пілоти тоді вимагали від Lufthansa обіцянки не звільняти членів льотних екіпажів. За словами представників профспілки, Lufthansa хоче перевести частину пілотів і передати частину пасажирів таким дочірнім підприємствам, як Austrian Airlines і British Midland, де зарплати екіпажів істотно нижчі.
Разом з тим, як заявив один з пілотів, представник профспілки Йорг Хандверг, працівники Lufthansa готові відмовитися від підвищення заробітної плати в обмін на гарантовані робочі місця.
"Гарантія зайнятості має для нас вирішальне значення. Ми хочемо зберегти робочі місця в Німеччині", - сказав Й.Хандверг.
Lufthansa готова дати гарантії зайнятості, але, як стверджують представники авіакомпанії, деякі вимоги пілотів неприйнятні.
"Профспілка також наполягає на підвищенні її ролі в прийнятті рішень щодо фундаментальних питань бізнесу, що рівнозначно втручанню в керівництво авіакомпанією. Ця вимога неприйнятна", - відзначається в повідомленні Lufthansa.
Обидві сторони заявили про свою готовність до переговорів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас