МВФ схвалив виділення Латвії 200 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ схвалив виділення Латвії 200 млн євро

162
Правління Міжнародного валютного фонду (МВФ) прийняло рішення продовжити надання допомоги Латвії і надати країні черговий транш кредиту у розмірі 200,3 млн євро. Як повідомили агентству BNS в МВФ, правління фонду затвердило доповідь другої звітної місії з питання про продовження надання допомоги Латвії.
В поширеній МВФ заяві йдеться, що латвійській владі вдалося виконати низку заходів для відновлення фінансової стабільності держави, одночасно знизивши викликаний кризою вплив на бідні верстви населення. "Хоча обставини, як і раніше, складні, помітні сигнали, що латвійська економіка починає долати нижчу точку з шансами на оздоровлення в кінці 2010 року - в 2011 році", - відзначається в документі.
Правління МВФ визнало, що Латвії потрібно виконати необхідні для введення євро маастрихтські критерії, і на прохання країни вирішило продовжити термін, протягом якого їй буде доступна фінансова допомога, на дев'ять місяців - до 22 грудня 2011 року.
Таким чином, надання міжнародної допомоги продовжиться довше, ніж планувалося раніше, і програма діятиме навіть після того, як латвійський уряд складе держбюджет 2012 року, "який стане критичним у виконанні критеріїв", відзначає МВФ.
В цьому році Латвія планує отримати від МВФ 500 млн євро, в наступному - 400 млн євро.
Отримавши мандат сейму, прем'єр Валдіс Домбровськіс, міністр фінансів Ейнар Репше, президент Банку Латвії Ілмар Рімшевич і голова Комісії з ринку фінансів і капіталу Ірена Крумане 22 січня підписали адресований МВФ лист про наміри.
В кінці 2008 року Латвія домовилася з міжнародними кредиторами про отримання позики у розмірі 7,5 млрд євро, в основному на покриття бюджетного дефіциту і стабілізацію банківського сектора. За даними державної казни республіки, з цієї суми вже отримано 3,3 млрд євро.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас