Путін тимчасово зняв обмеження на купівлю ВЭБом іпотечних облігацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін тимчасово зняв обмеження на купівлю ВЭБом іпотечних облігацій

249
Норма, що забороняла Внешэкономбанку РФ купувати в розширений інвестиційний портфель більше 70% одного випуску іпотечних облігацій, набере чинності з 1 січня 2012 року. Прем'єр-міністр Володимир Путін підписав відповідну постанову 16 лютого, повідомляє в четвер сайт уряду. Раніше ця норма була безстроковою. ВЭБ апріорі виступає державною компанією, що управляє пенсійними накопиченнями населення Росії.
Основним емітентом іпотечних паперів виступає Агентство з іпотечного житлового кредитування (АІЖК). Глава АІЖК Олександр Семеняка говорив в кінці січня, що випуск, що готується, буде складатися з чотирьох траншів. АІЖК виступатиме, з одного боку, як рефінансуюча організація, залучаючи ресурси ВЭБу шляхом реалізації йому своїх облігацій з держгарантіями та іпотечних цінних паперів і направляючи ці ресурси на рефінансування іпотечних кредитів за пільговими ставками.
З іншого боку, агентство надаватиме експертну і технічну підтримку як ВЭБу при оцінці іпотечних цінних паперів, так і учасникам іпотечного ринку при випуску таких паперів. Агентство також готове надавати поручительства по іпотечних цінних паперах, які купує ВЭБ.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас