МВФ повідомляє про початок продажів золота зі своїх резервів на ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ повідомляє про початок продажів золота зі своїх резервів на ринку

1096
Міжнародний валютний фонд (МВФ) повідомив, що має намір незабаром почати продажі золота зі своїх резервів на відкритому ринку, і робитиме це так, щоб уникнути якихось потрясінь на ринку.
До виходу з продажами на відкритий ринок метал із запасів реалізовувався Фондом ексклюзивно центральним банкам, йдеться в повідомленні МВФ.
Після повідомлення МВФ ціни ф'ючерсів на золото впали в Нью-Йорку на 1,3%, одного разу досягнувши $1105,30 за тройську унцію, повідомляє агентство Bloomberg.
Всього фонд, згідно з вересневим рішенням ради директорів, мав намір продати 403 тонни золота, що складало приблизно 13% його запасів. З цього обсягу центральним банкам вже реалізована половина, і залишилося продати 191,3 тонни.
Міжнародна фінансова організація виручила близько $7,2 млрд від продажу золота, продавши 212 тонн коштовного металу Індії, Маврикію і Шрі-Ланці. Частина виручених коштів буде направлена Фондом на кредитування бідних країн.
Центробанки в даний час збільшують запаси дорогоцінного металу в своїх резервах, після того, як з 2001 року ціна золота почала відновлюватися.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас