АМКУ викрив змову найбільших молокопереробних підприємств країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ викрив змову найбільших молокопереробних підприємств країни

1448
Антимонопольний комітет України оштрафував ВАТ "Ковельмолоко", ЗАТ "Ратновський молокозавод" і ВАТ "Рожищенський сирзавод" загалом на 69 тис. грн. за антиконкурентні узгодження. Таке рішення прийняте за результатами засідання виїзної адміністративної колегії Комітету в Луцьку, повідомили ІМК в прес-службі відомства.
За результатами розслідування Комітету, протягом квітня-червня минулого року підприємства здійснювали подібні дії зі встановлення однакових занижених цін на закупівлю в населення молока для промислової переробки. Під час розгляду Комітетом справи підприємства усунули порушення, встановивши різні ціни з врахуванням власного економічного обґрунтування. Представники відповідачів визнали неправомірні дії на засіданні колегії Комітету і зобов'язалися сплатити штраф до держбюджету.
За рішенням Комітету, на ВАТ "Ковельмолоко", ЗАТ "Ратновський молокозавод" і ВАТ "Рожищенський сирзавод" накладений штраф у розмірі 36 тис. грн., 18 тис. грн. і 15 тис. грн. відповідно.
"Визначаючи розмір санкцій, ми врахували позицію відповідачів і, враховуючи гостру ситуацію на ринку молока, пішли на зменшення штрафу. Зате Волинському територіальному відділенню Комітету доручено поставити діяльність цих найбільших молокопереробників регіону під постійний контроль, аби подібним погодженим діям не було місця в майбутньому. Якщо ж підприємства не послухаються і порушать вимоги про недопустимість порушень, то це призведе до вживання зовсім інших санкцій, значно більших", - зазначив в.о. Голови Антимонопольного комітету України Олександр Мельниченко, коментуючи прийняте рішення.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас