Тігіпко готовий до прийняття непопулярних заходів в рамках економічних реформ в разі призначення прем'єром — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко готовий до прийняття непопулярних заходів в рамках економічних реформ в разі призначення прем'єром

854
Лідер партії "Сильна Україна", екс-кандидат в президенти Сергій Тігіпко готовий до вживання непопулярних заходів в рамках економічних реформ в разі призначення прем'єр-міністром. Про це він повідомив в ефірі телекомпанії "5 канал".
"Популярно або непопулярно - не про те мова. Нам потрібно змінювати країну, модернізувати країну. І якщо всі турбуватимуться лише про свій імідж - президент, новий прем'єр, і так далі, то країна не відбудеться...Україну потрібно будувати, що називається "Плечі на плечі": один згорить, може він лише з часом буде визнаний, - інший повинен приходити. Такий же реформатор, стає на його плечі і вище", - сказав Тігіпко.
Він висловив готовність здійснювати непопулярні реформи.
"Ми не піднімемо країну, якщо будемо самі себе обманювати", - сказав він.
Серед можливих непопулярних заходів у рамках економічних реформ Тігіпко назвав підвищення тарифів на газ для населення, можливе зниження соціальних стандартів для стабілізації ситуації в бюджетній сфері.
"Ми піднімемо тарифи всім, але потрібно захистити бідних. Це означає адресну соціальну підтримку", - сказав він.
Тігіпко підкреслив, що розуміє наслідки таких кроків для прем'єра-реформатора.
"(Він буде) абсолютно непопулярним. Скажу чесно, тут потрібно просто людей переконувати... Ми за газ платимо Росії реальну ціну, але беремо для цього гроші з бюджету. Тобто ми всім допомагаємо за рахунок державних грошей: що бідному, що багатому, всім підряд. А потрібно допомагати найбіднішим", - сказав політик.
Він додав, що країни Східної Європи, що здійснили свого часу ефективні реформи, добилися кардинального поліпшення якості життя.
Як повідомляло агентство, раніше новообраний Президент Віктор Янукович заявив про те, що розглядає можливість внесення на розгляд парламенту кандидатури Тігіпка на посаду прем'єр-міністра.
Тігіпко за результатами першого туру президентських виборів 17 січня зайняв третє місце, поступившись Віктору Януковичу і Юлії Тимошенко.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас