Сорос більше ніж вдвічі збільшив вклади у золото — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сорос більше ніж вдвічі збільшив вклади у золото

481
Фонд Soros Fund Management, котрий належить мільярдерові Джорджу Соросу, більш ніж в два рази збільшив в IV кварталі свою частку в найбільшому з інвестиційних фондів, що торгуються на ринку, в золото. За цей час ціна на дорогоцінний метал збільшилася на 8,9%, досягнувши рекордного номінального рівня.
Інвестиційний фонд Сороса став четвертим за розміром утримувачем акцій індексного фонду (Exchange Traded Fund, ETF) SPDR Gold Trust після придбання 3,728 млн. акцій на суму $421 млн., за даними Комісії з цінних паперів і бірж США. Загальні інвестиції Soros Fund до цього фонду розмірі $663 млн. за станом на 31 грудня 2009 р. є його найбільшим вкладом.
Другим великим акціонером SPDR є China Investment, що придбав не так давно 1,45 млн. акцій за $155 млн. Контракти на золото з негайним постачанням торгуються зараз на світових ринках біля рівня в $1120 за унцію. Їх ціна збільшилася дев'ятий рік поспіль в 2009 р., досягнувши рекордного рівня в $1226 за унцію 3 грудня.
Між тим, на Всесвітньому економічному форумі у Давосі Сорос заявив, що на ринку золота виникла головна бульбашка і є ризик, що ціни на метал впадуть. "Коли процентні ставки знаходяться на низькому рівні, виникають передумови для надування бульбашок, що і відбувається зараз. Головна бульбашка на ринку активів - це золото", - заявив тоді всесвітньо відомий фінансист.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас