Київенерго просить КМДА пояснити принципи формування тарифів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київенерго просить КМДА пояснити принципи формування тарифів

Енергетика
440
Київенерго має намір звернутися до КМДА аби органи місцевої влади роз'яснили жителям Києва принципи, за якими формуються тарифи в столиці і здійснюється нарахування споживачам різних категорій, повідомили в прес-службі компанії.
"Розрахунки для будинків з тепловими лічильниками виконуються відповідно до Постанови Кабміну від 21.07.2005 № 630. За нею, якщо в будинку встановлений загальний прилад обліку теплоенергії, житлова організація повинна надавати рахунок своїм споживачам з жовтня по квітень. В більшості випадків комерційні житлово-експлуатаційні організації вже давно керуються саме розрахунками з жовтня по квітень, проте комунальні житлові контори не завжди проводили розрахунки таким чином, а за принципом 1 / 12, тобто розподіляли всю суму рівномірно на 12 місяців року ", - говориться в роз'ясненні Київенерго .
Київенерго також може констатувати те, що швидше за все, після лютневої наради в КМДА деякі житлові організації почали розрахунки з жителями за постановою № 630, не діждавшись нового опалювального сезону. Саме це спровокувало звернення киян, у тому числі і в інформаційно-довідкову службу Київенерго і до Департаменту корпоративних комунікацій із запитами про рахунки із збільшеними сумами за вжиток теплової енергії. Вартість теплової енергії не зростала. Збільшення загальної суми в рахунку може бути пов'язане із збільшенням вжитку теплової енергії всім будинком, що характерно в період зниження температури. Київенерго не має відношення до формування і затвердження тарифів на тепло і навіть не обізнане відносно структури тарифу. Адже, як відомо, тариф в Києві не є економічно обґрунтованим і покриває лише 50% витрат Київенерго на виробництво теплової енергії.
Київенерго стверджує, що зацікавлена в чіткому і об'єктивному обліку спожитої теплової енергії. Зараз приблизно 30% будинків в Києві оснащено тепловими лічильниками. Рішення про їх установку приймають житлові організації. Установкою лічильників в Києві займаються підрядні організації. Залучення Київенерго до цієї процедури не є обов'язковим.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас