Величезний держборг США ускладнює роботу ФРС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Величезний держборг США ускладнює роботу ФРС

Казна та Політика
858
США мають вжити активні заходи для скорочення держвидатків і підвищення надходжень до бюджету, тому що величезний держборг утруднює роботу Федеральної резервної системи (ФРС) і заважає досягненню основних цілей фінансового регулювання.
"Поточна ситуація в податково-бюджетній сфері загрожує підірвати можливості ФРС у досягненні її подвійних цілей: цінової стабільності й максимально стійкого довгострокового зростання економіки, і таким чином є загрозою незалежності ФРС", - заявив президент Федерального резервного банку (ФРБ) Канзасу Томас Хоєніг на політичному форумі, організованому Комісією Пітерсона-П’ю щодо бюджетної реформи.
Як повідомляє агентство Bloomberg, адміністрація президента США Барака Обами оцінює обсяг бюджетного дефіциту в наступні 5 років в $4,3 трлн. У цьому фінансовому році, що завершується 30 вересня, дефіцит держбюджету знову буде рекордним - $1,6 трлн.
"США мають бути готові розчарувати "групи з особливими інтересами" і вирішити проблему боргу, інакше вони ризикують загрузнути в наступній кризі", - стверджує Хоєніг.
Для зниження ризиків, пов'язаних з держборгом, необхідний контроль над бюджетними цільовими програмами, скорочення субсидій для багатьох економічних галузей, вирішення банківських проблем, вважає президент ФРБ Канзасу.
Відповідаючи на запитання із залу, Хоєніг сказав, що основне завдання ФРС зараз полягає в ефективному здійсненні exit strategy так, щоб не завдати шкоди економіці.
Хоєніг є одним з керівників ФРС довше, ніж будь-хто з його колег: він очолює ФРБ Канзасу з 1991 року.
Державний борг США досяг $12,37 трлн, з вересня 2007 року він збільшується приблизно на $3,85 млрд на добу. На початок 2010 року держборг США складав близько 63,6% ВВП.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас