Відновлення економіки США, що почалося, продовжиться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відновлення економіки США, що почалося, продовжиться

Казна та Політика
503
Відновлення економіки в США обов'язково продовжиться, але буде повільним і поступовим, цитує газета The Washington Post слова президента Федерального резервного банку (ФРБ) Міннеаполіса Нараяни Кочерлакоти.
В США "зараз зароджується відновлення, і я чекаю, що воно продовжиться в майбутньому, хоча буде повільним через загрозу подальшого скорочення банківського кредитування і невизначеність у зв'язку з реформами охорони здоров'я і регулювання фінансового сектора", сказав Кочерлакота.
Він чекає, що ВВП США зросте на 3% цього року і наступного, а рівень безробіття навряд чи опуститься нижче 9% в 2010 році і нижче 8% в 2011.
"Позитивні новини про економіку полягають в тому, що інфляція залишається порівняно стриманою, проте надлишки ліквідності в банківській системі створюють потенціал для високої інфляції", і регуляторам треба пам'ятати про це при оцінці інфляційних очікувань, відзначив глава ФРБ Міннеаполіса.
Кочерлакота заявив також, що позбавлення ФРС наглядової функції є неправильним, американський ЦБ має бути активно залучений в цей процес, аби забезпечити стабільність фінсектора та економіки загалом.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас