В Києві проходять переговори з угоди про вільну торгівлю між Україною та ЄАВТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Києві проходять переговори з угоди про вільну торгівлю між Україною та ЄАВТ

Казна та Політика
667
В Києві з 16 по 19 лютого 2010 р. проводиться 4-й раунд переговорів відносно укладення договору про вільну торгівлю між Україною і Європейською асоціацією вільної торгівлі (ЄАВТ), повідомляє прес-служба Мінекономіки України.
В рамках поточного раунду переговорів делегації продовжать опрацювання проекту угоди про вільну торгівлю в рамках таких окремих робочих груп експертів: - торгівля товарами, включаючи санітарні, ветеринарні і фіто-санітарні заходи; - торгівля послугами; - інвестиції; - інтелектуальна власність; - державні закупівлі.
Також, в рамках переговорного процесу планується погодити низку відкритих питань і досягти відповідного прогресу в підготовці проектів розділів угоди до підписання.
Серед важливих тем поточного раунду - узгодження тарифних пропозицій, врегулювання проблематики фінансових і телекомунікаційних послуг, остаточне узгодження розділу відносно захисту прав інтелектуальної власності, узгодження позицій відносно розділу "Інвестиції", кінцеве узгодження розділу відносно правил походження, а також доопрацювання розділу "Державні закупівлі" і додатків до цього.
Міністр економіки України Богдан Данилишин зазначив, що за результатами першого дня переговорів спостерігається істотний прогрес відносно вирішення поставлених завдань.
Нагадаємо, впродовж минулого року в рамках переговорів про підписання даної угоди проходили консультації про поглиблення взаємин між Україною і ЄАВТ.
Зазначимо, Україна в разі підписання даної угоди стане 18 країною, яка співпрацюватиме в умовах ЄАВТ.
ЄАВТ (Європейська Асоціація Вільної Торгівлі) була створена 3 травня 1960 р. як альтернатива для європейських держав, які не могли або не бажали приєднатися до Європейського економічного співтовариства і вважали плани створення Європейського спільного ринку дуже амбітними.Конвенція ЄАВТ) була підписана 4 січня 1960 р. в Стокгольмі сімома державами: Австрією, Ісландією, Ліхтенштейном, Норвегією, Фінляндією, Швейцарією і Швецією. Сьогодні лише Ісландія, Норвегія, Швейцарія і Ліхтенштейн залишаються членами ЄАВТ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас