Рада ЄС схвалила антикризову програму Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада ЄС схвалила антикризову програму Греції

Казна та Політика
454
Міністри економіки і фінансів країн Євросоюзу (Екофін) на засіданні у вівторок в Брюсселі в цілому схвалили антикризову програму уряду Греції, говориться в прес-релізі за підсумками зустрічі.
Греція завершила 2009 рік з бюджетним дефіцитом в 12,7% ВВП і боргом у 300 млрд євро. Грецький уряд обіцяв заморозити заробітну плату в держсекторі, провести податкову і страхову реформу, боротися з ухиленням від сплати податків. Всі ці заходи, як розраховують в Афінах, повинні призвести до зниження дефіциту з нинішніх 12,7% ВВП до 8,7% ВВП до кінця 2010 року.
Євросоюз на позачерговому саміті ЄС висловив Греції політичну підтримку, але не надав якогось плану фінансової допомоги.
Екофін, зі свого боку, доручив уряду Греції представити до 16 березня доповідь із графіком реалізації заходів із оздоровлення бюджету в 2010 році. У документі мають бути також позначені додаткові заходи для виконання мети зниження дефіциту бюджету до 8,7% ВВП в поточному році.
Разом з тим, Екофін вказав на той факт, що грецькій владі не удалося забезпечити відповідність раніше даним ними на рівні ЄС рекомендаціям відносно подолання "макро-економічного дисбалансу і структурної слабкості грецької економіки", повідомляє РИА "Новости".
В цього зв'язку Рада міністрів ЄС закликала уряд Греції швидко визначити і реалізувати, починаючи з 2010 року, "пакет рішучих і всебічних структрурних реформ", який охоплював би пенсійне забезпечення, трудові виплати, а також сфери охорони здоров'я, держуправління, товарного ринку, виробництва, зайнятості та екології.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас