Путін: Росія за декілька років досягне "європейського" рівня інфляції - від 3 до 5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Росія за декілька років досягне "європейського" рівня інфляції - від 3 до 5%

Казна та Політика
251
Росія в найближчі декілька років зможе досягти рівня інфляції, який вважається нормальним в Європі, - від 3% до 5%, заявив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін на прес-конференції після переговорів зі своїм грецьким колегою Георгіосом Папандреу в Москві.
В 2009 році зростання споживчих цін в Росії склало 8,8%.
"Ми зробили серйозний крок до придушення інфляції торік. Сподіваюся, що в найближчих пару-трійку років ми зможемо вийти на ті ж позиції, які в Європі вважаються нормальними, - 3-5%", - сказав Путін.
Путін вважає, що й інші макроекономічні показники дозволяють російській економіці залишатися стабільною, повідомляє ИТАР-ТАСС. Російський прем'єр нагадав, що світова криза прийшла із-за океану, і додав, що більшість країн стикаються з аналогічними труднощами - високим зовнішнім боргом і з дефіцитом бюджету.
"В Росії ці показники поступово покращуються", - заявив він. "Якщо в Європі зовнішній борг складає 50-60%, то у нас 6% ВВП, тобто практично нульовий", - пояснив глава уряду.
Папандреу теж оптимістично дивиться в майбутнє грецької економіки. "Ми зараз знаходимося в скрутному економічному стані, але це не кінець, і я вірю в те, що ми вийдемо із цього сильнішими", - упевнений він.
Прем'єр Греції пояснив, що "дана ситуація дозволить нам провести реформи як в сфері економіки, так і в сфері ухвалення політичних рішень". "Греція рішуче налаштована на те, аби здійснити ці реформи, аби суспільство стало життєздатним і ще успішнішим", - повідомив Папандреу.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас