Міністр фінансів Швеції вимагає від Греції подальших кроків зі зменшення бюджетного дефіциту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр фінансів Швеції вимагає від Греції подальших кроків зі зменшення бюджетного дефіциту

Казна та Політика
285
Міністр фінансів Швеції заявив у вівторок про недостатність заходів, вказаних в розробленому урядом Греції плані скорочення дефіциту бюджету. Андерс Борг тим самим спробував тиснути на Афіни в справі запобігання можливому дефолту із державних облігацій країни і розвитку нової фінансової кризи в Європі.
"Тих заходів, що ми бачили до цих пір, явно недостатньо. Греції потрібно зробити більше кроків щодо збільшення податків і скорочення витрат, якщо вона хоче завоювати довіру на ринку", - підкреслив Борг.
Борг закликав до активного втручання в ситуацію Міжнародного валютного фонду, який би проконтролював Грецію і виконання її обіцянок. І хоча шведського міністра доки не вразили дії грецького уряду, він все ж зазначив, що зовсім знімати питання надання допомоги Афінам з порядку денного було б неправильно.
Інші міністри країн ЄС також не залишилися осторонь від публічного обговорення проблем Греції. "Не потрібно думати про те, що станеться в найближчих 30 днів. Головне це те, що станеться сьогодні, завтра і післязавтра, - заявила французький міністр економіки Крістін Лагард. - Перш за все, ми хочемо побачити швидку реалізацію грецького плану зі зменшення бюджетного дефіциту, який ми схвалили на засіданні в Брюсселі".
Міністр фінансів Австрії Йозеф Проель констатував, що Єврогрупа підсилила тиск на Афіни з метою скорочення її боргу і не має наміру цей тиск ослабляти.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас