Топ-менеджери компаній США покращують прогнози прибутку рекордними темпами, але аналітики їм не вірять — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Топ-менеджери компаній США покращують прогнози прибутку рекордними темпами, але аналітики їм не вірять

Казна та Політика
412
Вище керівництво американських компаній покращує прогнози прибутку рекордними темпами принаймні за 8 років, але це не допомагає забезпечити довіру та оптимізм аналітиків, повідомляє агентство Bloomberg.
В цьому кварталі 10% компаній США підвищили прогнози на січень-березень, тоді як погіршили їх всього 4,1%, за даними Bespoke Investment. Різниця між числом підприємств, що підвищують і знижують прогнози, є рекордною.
Разом з тим аналітики в середньому погіршили прогнози прибутку за перший квартал на 0,2%.
На початку 2004 року спостерігалася аналогічна картина: компанії вірили в зростання прибутку, а очікування аналітиків були похмурішими, але індекс Standard & Poor's підскочив тоді на 9%.
"Аналітики Уолл-стріт все ще дуже обережні в прогнозуванні реального відновлення прибутку, - відзначив головний ринковий аналітик JPMorgan Funds в Нью-Йорку Девід Келлі. - Це говорить нам про дешеві котирування на ринку акцій. Шанси на те, що результати компаній перевершать прогнози, дуже високі".
S&P 500 впав на 6,5% з 15-місячного піку, зафіксованого 19 січня. Падіння не компенсували навіть позитивні фінансові результати компаній: чистий прибуток в четвертому кварталі зріс в середньому на 60% після 9 кварталів зниження поспіль. Показник зміг відіграти падіння лише минулого тижня в очікуванні підтримки Греції з боку Європейського Союзу.
Фінансові результати понад 72% компаній, що входять до списку S&P 500, за минулий квартал перевищили очікування аналітиків, що, за даними Bloomberg, є одним з найкращих показників за всю історію спостережень.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас