"Укрзалізниця" облаштувала 56 вокзалів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" облаштувала 56 вокзалів

Казна та Політика
170
Протягом 2009 року 56 вокзалів, станцій і зупиночних пунктів "Укрзалізниці" було облаштовано пандусами, переходами, спеціальними перилами, з'їздами, пішохідними доріжкам і тому подібне для зручності переміщення людей з обмеженими фізичними можливостями з врахуванням сучасних будівельних норм.
Про це УНІАН повідомили в прес-службі відомства.
За повідомленням, крім того, на 14 вокзалах облаштовано зали очікування і відпочинку для інвалідів і пасажирів з дітьми, камери схову, туалетні кімнати і тому подібне. Продовжуються роботи із реконструкції приміщень вокзалів красний Лиман і Євпаторія-курорт.
Також на 27 вокзалах і станціях на зручній висоті для користування людей з обмеженими фізичними можливостями (на інвалідних візках) встановлені кнопки виклику персоналу і таксофони. Для полегшення доступу цієї категорії пасажирів до рухливого складу чотири вокзали оснащено спеціальними пристроями, що піднімають (підйомниками).
Протягом минулого року також проводились роботи із облаштування перонів рельєфними обмежувальними смугами, нанесення на підлогу спеціальних контрастних позначень, облаштування на привокзальних площах спеціально відведених місць для паркування автомобілів інвалідів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас