Порошенко: Україна сподівається на запровадження безвізового режиму з Ізраїлем до кінця I півріччя 2010 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко: Україна сподівається на запровадження безвізового режиму з Ізраїлем до кінця I півріччя 2010 р.

Казна та Політика
183
Україна сподівається на введення безвізового режиму з Ізраїлем до кінця I півріччя 2010 р. Про це повідомив сьогодні на брифінгу голова МЗС України Петро Порошенко, повідомляє кореспондент РБК-Україна.
За його словами, сьогодні вранці під час телефонної розмови Порошенко і міністр закордонних справ Ізраїлю Авігдор Ліберман домовилися про те, що 22 лютого до Єрусалиму відправиться делегація українських експертів на чолі із заступником міністра закордонних справ України Олександром Горіним для опрацювання внутрішньодержавних процедур підготовки до підписання угоди про безвізовий режим. "Цей шлях для Ізраїлю і України не повинен перевищувати 5 місяців. Ми домовилися, що ми зробимо все, аби завершити цю роботу в I півріччі поточного року, аби вже в II півріччі наші громадяни мали можливість відвідувати Ізраїль, відвідувати Святу землю без обмежень", - сказав він.
Нагадаємо, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху доручив МЗС країни почати переговори з Україною відносно технічних і юридичних аспектів відміни візового режиму.
Ініціатором розгляду вказаного питання в Ізраїлі є лідер партії "Наш дім Ізраїль" (НДІ), міністр закордонних справ Авігдор Ліберман і міністр туризму Стас Місежников. Саме завдяки старанням НДІ у вересні 2008 р. був скасований візовий режим між Ізраїлем і Росією. Позитивний досвід безвізового туристичного обміну з Росією спонукав НДІ добиватися відміни візового режиму і з Україною. Принципова домовленість про це була досягнута 7 грудня 2009 р. між прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко і Ліберманом.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас