Приховувати зростання рівня держборгу Греції дозволили свопові угоди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Приховувати зростання рівня держборгу Греції дозволили свопові угоди

Казна та Політика
818
Розслідування, що проводиться урядом Греції, виявило факти укладання колишніми урядами низки свопових угод з фінансовими компаніями, які допомагали тривалий час приховувати зростання рівня державного боргу.
Зокрема, як зазначається в доповіді, підготовленій Міністерством фінансів країни, Греція використовувала свопові операції для відстрочення відсоткових платежів протягом декількох років. При цьому в документі не називаються компанії, які використовувалися для цих цілей.
Уряд Греції звернувся до Goldman Sachs Group в 2002 р. з метою отримати $1 млрд. через спеціальну валютну свопову угоду, заявив, у свою чергу, Хрістофорос Сарделіс, керівник агентства із обслуговування державного боргу Греції в період між 1999 і 2004 рр.
"Хоча свопи мають бути суворо обмежені тими операціями, які призводять до постійного зменшення процентних витрат із держборгу, деякі з цих угод були укладені з метою перенесення відсоткових виплат з поточного року на майбутній, завдаючи тим самим довгострокового збитку грецькій державі", - говориться в 106-сторінковій доповіді Мінфіну, яку зараз розглядають законодавці.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас