Соколовський вважає, що створення газотранспортного консорціуму не відповідає національним інтересам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Соколовський вважає, що створення газотранспортного консорціуму не відповідає національним інтересам

Енергетика
282
Представник Президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський вважає, що створення газотранспортного консорціуму не відповідає національним інтересам України.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента.
"Реанімація ідеї консорціуму стосовно існуючої української ГТС несе серйозні ризики з точки зору українських національних інтересів, відповідності чинному законодавству і гарантування стабільності", - наводяться слова Соколовського в повідомленні.
На його думку, існуючі контракти між Україною і Росією в газовій сфері дають можливість російській стороні де-факто контролювати українську газотранспортну систему.
"А спроба створити консорціум лише легітимізує іноземний контроль над існуючою ГТС і призведе, зокрема, до втрати державою частини доходів від транзиту російського газу", - сказав він.
Соколовський вважає, що оптимальним для України варіантом врегулювання газових проблем є реформування внутрішнього газового ринку в рамках взаємних зобов'язань України, Європейського Союзу і міжнародних фінансових інститутів, а також перегляд окремих положень газових контрактів.
Як повідомляло агентство, лідер Партії регіонів Віктор Янукович, який за підрахунком 100% протоколів перемагає на президентських виборах, раніше виступив за створення консорціуму з реконструкції і експлуатації української ГТС.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас