Глава Eurogroup не вірить в розпад єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава Eurogroup не вірить в розпад єврозони

Казна та Політика
434
Голова Eurogroup Жан-Клод Юнкер попередив проти подальшого відчуження між економіками єврозони, повідомляє газета Sueddeutsche Zeitung.
"Ми повинні потурбуватися про те, щоб відмінності не посилювалися, - заявив Юнкер в інтерв'ю газеті. - В довгостроковій перспективі валютний союз не може існувати, якщо відмінності поточних рахунків економік, що входять до нього дуже великі". Він підкреслив, що не вірить в розпад єврозони.
Грецький уряд має зрозуміти, що упорядковування бюджету - це його справа, але якщо Афіни зроблять все можливе, Європа проявить солідарність, сказав Юнкер. Проте він не сказав, як саме ЄС може допомогти Греції. "Сьогодні я не можу назвати конкретний механізм, - заявив він. - У нас напоготові безліч інструментів, і у разі потреби ми застосуємо їх".
Як очікується, міністри фінансів єврозони продовжать дискусії про допомогу Греції в понеділок-вівторок.
Юнкер підкреслив, що не вважає необхідним реформування європейського Договору про стабільність і зростання, аби відповідати на державні банкротства. "В основі Мастріхтського договору лежить переконаність у тому, що про державне банкротство не може бути й мови, - заявив він. - Якби ми думали, що одна з країн єврозони може збанкрутувати, ми придумали б необхідні механізми. Але це не передбачено".
Він не вважає внесення до договору статті, що дозволяє виключати членів єврозони, вдалою ідеєю. "Виключення однієї з держав мало б непередбачувані наслідки. Ми повинні запобігати банкротствам", - заявив Юнкер.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас