Маріо Драги: Єврозона потребує зміцнення економічного менеджменту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маріо Драги: Єврозона потребує зміцнення економічного менеджменту

Казна та Політика
296
Слабкість економіки і державних фінансів єврозони свідчать про необхідність зміцнення економічного управління в регіоні, заявив член ради керівників Європейського Центробанку Маріо Драгі, повідомляє Reuters.
"Позиції євро міцні", - заявив Драгі, виступаючи в суботу на конференції в Неаполі. Проте він закликав Європейський союз реформувати економічні структури "з тією ж енергією, з якою він роками консолідував державні бюджети".
Драгі підкреслив, що інвестори купуватимуть нові цінні папери, емітовані Грецією, поки уряд країни "рішуче коректуватиме бюджет під пильним наглядом Європейської комісії і ЄЦБ". Він додав, що всі уряди єврозони повинні оголосити, як вони планують скорочувати дефіцити своїх бюджетів і знижувати рівні боргів.
Відновлення економіки єврозони залишається слабким, і в середньостроковій перспективі загрози інфляції немає, заявив Драгі, який є управляючим Банка Італії і президентом Ради фінансової стабільності. Деякі аналітики вважають, що Драгі очолить ЄЦБ після Жана-Клода Тріше, чиї повноваження закінчуються в листопаді 2011 року.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас