Медвєдєв може надати "Газпрому" пільги при видобутку газу з вугілля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медвєдєв може надати "Газпрому" пільги при видобутку газу з вугілля

Енергетика
372
Президент Росії Дмитро Медвєдєв може надати "Газпрому" пільги при видобутку газу з вугілля. При цьому він поставив під сумнів необхідність дорогих проектів освоєння шельфу, передає РБК daily із посиланням на Reuters.
"Я хотів би, аби все-таки ще раз уряд разом з "Газпромом" оцінив ситуацію довкола Штокмана... Добре все це відкласти на майбутнє... а може, нам цей шельф через 30 років не знадобиться в тому вигляді, в якому він сьогодні існує", - сказав Президент РФ на нараді в Омську.
Падіння видобутку "Газпрому", найбільшого виробника газу в світі, на 16% торік призвело до того, що вперше з 2001 р. Росія поступилася США лідерство у видобутку газу на тлі буму виробництва сланцевого газу в Сполучених Штатах. Укупі з кризою це поставило під сумнів потребу в зрідженому газі від гігантського Штокманівського проекту, запаси якого достатні для задоволення світового попиту протягом року.
"Альтернативні джерела енергії розвиваються, і ми не повинні тут вуха закривати і очі закривати теж", - сказав Медвєдєв главам найбільших російських нафтогазових компаній, сходу пообіцявши підтримку "Газпрому" в його новому проекті освоєння вугільного газу. Концерн оцінює ресурси вугільного газу в 84 трлн куб. м, що складає третину прогнозних ресурсів газу в Росії, і запустив перший промисел подібного роду в п'ятницю, 12 лютого, у присутності Медвєдєва.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас