Energy Standard Fund Management Limited може оформити контроль на 5 фондовими компаніями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Energy Standard Fund Management Limited може оформити контроль на 5 фондовими компаніями

Фондовий ринок
403
Кіпрська компанія Energy Standard Fund Management Limited може отримати контроль над двома компаніями з управління активами, одним торговцем цінними паперами і двома реєстраторами. Як повідомив Антимонопольний комітет України (АМКУ), він надав кіпрській компанії відповідний дозвіл.
За повідомленням прес-релізу, йдеться про ТОВ "Компанія з управління активами (КУА) "Глобус Ессет Менеджмент", КУА "Сварог Ессет менеджмент", ТОВ "Фондова компанія "Меридіан", ТОВ "Об'єднаний фондовий реєстратор" і ВАТ "Український енергетичний реєстр" (всі Київ).
Energy Standard Fund Management Limited і вказані фондові компанії входять до групи "Енергетичний стандарт" Костянтина Грігоришина, при цьому КУА управляють фондами, які є крупними акціонерами підприємств групи, а реєстратори ведуть їх реєстри.
Акціонерами вказаних фондових компаній до недавнього часу були офшори з Британських Віргінських островів і Белізу, зокрема, "Червен Інтернешнл Лімітед", "Хесні Холдінгз Лімітед", "Пармінтер Груп Інк." і "Імрадо Файненс Лтд".
Однак за останній час кіпрська компанія Energy Standard Fund Ltd. (Кіпр) отримала безліч дозволів Антимонопольного комітету на покупку акцій підприємств групи. У прес-службі "Енергетичного стандарту" агентству пояснили, що санкціоновані операції АМКУ є технічними і викликані планами групи консолідувати низку активів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас