Рада заборонила приватизацію Лівадійського палацу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада заборонила приватизацію Лівадійського палацу

506
Верховна рада доповнила перелік пам'яток культурної спадщини, які не підлягають приватизації, включивши до нього, зокрема, комплекс споруджень Лівадійського палацу (Крим). За відповідний законопроект №3453 від 9 грудня 2009 проголосували 304 депутати при мінімально необхідних 226.
Парламент заборонив приватизацію об'єктів, що входять до комплексу споруджень Лівадійського палацу: церкви Воздвиження Хреста Господнього, палацу Фредеріка, колодязя з химерами, колони Махмуд-Хана, левів парадного входу Великого палацу, кованих воріт Італійського дворика Великого Палацу, фонтану в Італійському дворику, фонтану "Марія" в Арабському дворику, фонтану на східному фасаді Великого Палацу, фонтану "Лівадія".
Крім того, до переліку внесено будинок колишніх офіцерських зборів, комплекс палацу Олександра 3-го, монастир "Шолдан", включаючи великі і малі печерні храми, келії, господарські та інші печерні споруди, печерний монастир "Чельтер-Мармара", в який включені храмові руїни, печерні господарські споруди і будинки, комплекс Юсупівського палацу і замок "Паланок".
Ливадійський палац - пам'ятка архітектури та історії 19-20 століть.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас