S&P змінило прогноз рейтингу Латвії із "негативного" на "стабільний" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P змінило прогноз рейтингу Латвії із "негативного" на "стабільний"

167
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's змінило прогноз кредитного рейтингу Латвії з "негативного" на "стабільний", повідомили агентству BNS в міністерстві фінансів країни.
Одночасно агентство підтвердило довгостроковий рейтинг Латвії із зобов'язань в місцевій та іноземній валюті на рівні "ВВ" і короткостроковий рейтинг із зобов'язань в місцевій та іноземній валюті на рівні "В".
"Ця оцінка дуже важлива для наших іноземних інвесторів і всього міжнародного співтовариства, тому що є важливим сигналом, котрий підтверджує зроблене Латвією в подоланні економічної кризи. У нас є хороші шанси відновити зростання нашого народного господарства", - зазначив міністр фінансів Латвії Ейнар Репше (Einars Repse) у зв'язку з рішенням S&P.
За інформацією Мінфіну Латвії, головною умовою високих кредитних рейтингів S&P називає оздоровлення економіки країни і досягнення урядом прогресу в стабілізації фінансів держави.
S&P позитивно оцінило здійснені урядом кардинальні заходи зі зменшення витрат і дефіциту бюджету. У 2009 році дефіцит держбюджету склав 9% ВВП, в 2010 році він може зменшитися до 7,4%, а в 2011 році - до 4,5%.
За прогнозами Standard & Poor's, латвійська економіка почне стабілізуватися в 2010 році. Розвиток довгострокової і менш залежної від зовнішніх стимул-реакцій моделі економічного зростання може позитивно вплинути на рейтинги, додає Мінфін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас