Путін: Постачання газу по Nord Stream мають початися у вересні 2011 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Постачання газу по Nord Stream мають початися у вересні 2011 року

Енергетика
317
Російський прем'єр Володимир Путін заявив про те, що постачання газу трубопроводом Nord Stream ("Північний потік") мають початися в наступному вересні.
"В квітні починаються роботи на морській ділянці прокладки газопроводу. І вже через рік - в травні 2011 року - робота має бути повністю завершена і на морській ділянці, і на наземній частині в Німеччині та в Російській Федерації. І вже у вересні має піти газ", - заявив глава уряду під часі робочої зустрічі з головою правління нідерландської компанії "Газюні" Марселом Крамером, в якій також взяв участь глава ВАТ "Газпром" Олексій Міллер.
Під час зустрічі обговорювалися питання реалізації проекту "Північний потік", робота над яким, як було відзначено главою Уряду Росії, наближається до завершальної стадії. За словами Путіна, влітку наступного року планується здійснити пробне закачування газу в систему, підготувати все, щоб вже у вересні газ пішов споживачам. Прем'єр відзначив, що компанія "Газюні" має великий досвід у використанні газопровідних систем, у тому числі морських. "Використовуватимемо Ваші можливості, у тому числі газові сховища, згладжуючи пікові навантаження в зимовий період", - сказав він.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас